HoMM III complete: Can't set difficulty?

The old Heroes games developed by New World Computing. Please specify which game you are referring to in your post.

Moderator: Moderators

User avatar
Metathron
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 2704
Joined: 29 Jan 2006
Location: Somewhere deep in the Caribbean...
Contact:

HoMM III complete: Can't set difficulty?

Postby Metathron » Jun 21 2009, 22:14

I'm firing up the old HoMM III campaigns I never finished, but the difficulty cannot be set. Is this an oversight or what??
Jesus saves, Allah forgives, Cthulhu thinks you'd make a nice sandwich.

User avatar
darknessfood
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 4009
Joined: 02 Jul 2007
Location: Netherlands
Contact:

Postby darknessfood » Jun 22 2009, 0:43

No I don't think it;s a HoMM complete thing, I own the 3DO cds and also no adjustement to the difficulty ....
You can either agree with me, or be wrong...

User avatar
Metathron
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 2704
Joined: 29 Jan 2006
Location: Somewhere deep in the Caribbean...
Contact:

Postby Metathron » Jun 22 2009, 9:22

Really? I think I remember being able to set the difficulty with RoE.
Jesus saves, Allah forgives, Cthulhu thinks you'd make a nice sandwich.

User avatar
Pol
Admin
Admin
Posts: 9004
Joined: 29 Nov 2005
Location: IN SOMNIS VERITAS
Contact:

Postby Pol » Jun 22 2009, 16:33

It was fine with RoE but in Complete it becomes something quite different. Not meaning to said truly impossible but certainly not desired.

:P
"We made it!"
The Archives | Collection of H3&WoG files | Older albeit still useful | CH Downloads
PC Specs: A10-7850K, FM2A88X+K, 16GB-1600, SSD-MLC-G3, 1TB-HDD-G3, MAYA44, SP10 500W Be Quiet

User avatar
Yurian Stonebow
Vampire
Vampire
Posts: 944
Joined: 06 Jan 2006
Location: Vantaa, Finland

Postby Yurian Stonebow » Jun 23 2009, 8:40

It is possible to choose the level of difficulty for SoD campaigns but not for AB or the RoE. Pol is correct, it used to be possible for the player to "choose" the level of difficulty for RoE campaigns too, but this was not an intented feature but a bug. If you first played a single scenario and then switched into campaign, the level of difficulty used in your single player session would "follow" to the campaign. This bug seems to have been fixed for the Complete and Platinum Edition.


Yurian
Don't worry if things are going badly today. They will be much worse tomorrow.

User avatar
Storm-giant
Minotaur
Minotaur
Posts: 693
Joined: 13 Jun 2008
Location: Torrelavega

Postby Storm-giant » Jun 25 2009, 23:52

I'm playing AB campaigns right now and I can't choose the difficult, and on RoE you can't too...
Patience is less common than the common sense

User avatar
Yurian Stonebow
Vampire
Vampire
Posts: 944
Joined: 06 Jan 2006
Location: Vantaa, Finland

Postby Yurian Stonebow » Jun 29 2009, 21:58

To summ things up: Shadow of Death was the one that introduced the so called player selectable campaign difficulty level. Prior to that all campaign missions were pre-set.


Yurian
Don't worry if things are going badly today. They will be much worse tomorrow.


Return to “Heroes I-IV”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests