Can't install help please

Official forum of the Wake of Gods mod to Heroes of Might and Magic III.

Moderator: Moderators

User avatar
Edwardas 3
Pixie
Pixie
Posts: 125
Joined: 26 Jan 2008
Location: Stockholm

Can't install help please

Postby Edwardas 3 » Aug 7 2011, 21:23

I dunno what I'm doing wrong.
I have 7 64 bit Windows .
I have put all 8 Win RAR archive files into Update folder in HoMM 3 Complete Edition .
But Installer says that it can not find any *wog install files in that Update folder.
I had woG on Win 98 system before .
Lord Godwinson in BDJ mods for MM 6 and 7

User avatar
Salamandre
Genie
Genie
Posts: 1032
Joined: 13 May 2006
Location: France
Contact:

Postby Salamandre » Aug 7 2011, 22:21

http://wogarchive.ru/file.php?id=142

Latest WoG version with specific Windows 7 self installer and hints. Just run it.

User avatar
Edwardas 3
Pixie
Pixie
Posts: 125
Joined: 26 Jan 2008
Location: Stockholm

Postby Edwardas 3 » Aug 8 2011, 0:03

thanks :)
Update
dunno something wrong -system says about mss32.dll
The installation is to-
Heroes 3 complete \Updates?

First time it was ok with language but now I maybe shall change that

Standard sv-SE ,default fallback en-US
Lord Godwinson in BDJ mods for MM 6 and 7

User avatar
Salamandre
Genie
Genie
Posts: 1032
Joined: 13 May 2006
Location: France
Contact:

Postby Salamandre » Aug 8 2011, 5:08

There is no update folder in HoMM complete or SOD. Specify your game path, should look probably as:

C:\Program Files\3DO\Heroes 3

It will install WoG, that's all.

User avatar
Edwardas 3
Pixie
Pixie
Posts: 125
Joined: 26 Jan 2008
Location: Stockholm

Postby Edwardas 3 » Aug 8 2011, 19:44

I directed install as you have adviced and now mod starts but then it says:
resource manager requitres bitmap16 and so all stops
Lord Godwinson in BDJ mods for MM 6 and 7

User avatar
Pol
Admin
Admin
Posts: 9354
Joined: 29 Nov 2005
Location: IN SOMNIS VERITAS
Contact:

Postby Pol » Aug 8 2011, 20:08

Intrigued, I decided to try that pack myself.
"We made it!"
The Archives | Collection of H3&WoG files | Older albeit still useful | CH Downloads
PC Specs: A10-7850K, FM2A88X+K, 16GB-1600, SSD-MLC-G3, 1TB-HDD-G3, MAYA44, SP10 500W Be Quiet

User avatar
Edwardas 3
Pixie
Pixie
Posts: 125
Joined: 26 Jan 2008
Location: Stockholm

Postby Edwardas 3 » Aug 16 2011, 1:02

And how did it work for you :) ?
Lord Godwinson in BDJ mods for MM 6 and 7

User avatar
GreatEmerald
CH Staff
CH Staff
Posts: 3330
Joined: 24 Jul 2009
Location: Netherlands

Postby GreatEmerald » Aug 20 2011, 9:41

I'm trying to get this work through Wine, and it's oddly not working. If I just extract things and run H3WOG.exe, it says that files are missing (although they can't be, because I just installed it), and if I run H3WUPD.EXE (which is terrible), it somehow assumes that H3 is installed into My Documents and not where it is actually installed and won't let me input the correct path...

User avatar
Pol
Admin
Admin
Posts: 9354
Joined: 29 Nov 2005
Location: IN SOMNIS VERITAS
Contact:

Postby Pol » Aug 20 2011, 10:04

Edwardas 3 wrote:And how did it work for you :) ?

No idea yet. Just in phase one - downloaded. I will kindly inform you when I advance, it will require some time though. ;)

I have Win7 Pro 64bits, so I kinda assume that it will work for the first try.
Last edited by Pol on Aug 20 2011, 12:20, edited 1 time in total.
"We made it!"
The Archives | Collection of H3&WoG files | Older albeit still useful | CH Downloads
PC Specs: A10-7850K, FM2A88X+K, 16GB-1600, SSD-MLC-G3, 1TB-HDD-G3, MAYA44, SP10 500W Be Quiet

User avatar
Salamandre
Genie
Genie
Posts: 1032
Joined: 13 May 2006
Location: France
Contact:

Postby Salamandre » Aug 20 2011, 12:16

I don't get why you have such problems, Emerald. ERA is a self install. You select game path, and it does all the work. Don't do anything else, as unpacking it, drag files, replace or whatever.

User avatar
GreatEmerald
CH Staff
CH Staff
Posts: 3330
Joined: 24 Jul 2009
Location: Netherlands

Postby GreatEmerald » Aug 20 2011, 15:24

Like I said, a window saying "Files are missing, please reinstall Heroes 3!" or something of the sort pops out and the game closes. It does that if I try to run working WOG off a Windows install, too. I thought it could be a registry issue, but apparently installing H3Complete didn't fix it.

User avatar
solitaire345
Peasant
Peasant
Posts: 88
Joined: 16 Jul 2008
Location: Lithuania, Vilnius

Postby solitaire345 » Aug 21 2011, 13:30

@GreatEmerald. Are you running OpenSUSE? I noticed that WINE asumes that the game is installed to documents folder, because WINEPREFIX environment variable isn't set by default.

try creating file named HoMM3.desktop in /home/YourUsername/Desktop with these contents:

Code: Select all

[Desktop Entry]
Comment[lt]=
Comment=
Exec=env WINEPREFIX="/home/YourUsername/.wine" wine C:\\\\path\\\\to\\\\the\\\\game.exe
GenericName[lt]=
GenericName=
Icon=
MimeType=
Name[lt]=HoMM III
Name=HoMM III
Path=/home/[color=red]YourUsername[/color]/.wine/dosdevices/c:/path/to/the/
StartupNotify=true
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application
X-DBUS-ServiceName=
X-DBUS-StartupType=
X-KDE-SubstituteUID=false
X-KDE-Username=

User avatar
GreatEmerald
CH Staff
CH Staff
Posts: 3330
Joined: 24 Jul 2009
Location: Netherlands

Postby GreatEmerald » Aug 21 2011, 15:10

Ah, I see, thanks. And yes, I'm using openSUSE.

Now the game launches, but crashes immediately after that:
http://pastebin.com/BJ8Jskqa

User avatar
solitaire345
Peasant
Peasant
Posts: 88
Joined: 16 Jul 2008
Location: Lithuania, Vilnius

Postby solitaire345 » Aug 21 2011, 22:04

Seems like it crashed while calculating the value that has to be written to registry. Check if registry entries are in your registry and if not, create them manually.

User avatar
GreatEmerald
CH Staff
CH Staff
Posts: 3330
Joined: 24 Jul 2009
Location: Netherlands

Postby GreatEmerald » Aug 22 2011, 8:24

Everything seems to be there:
Image

Unless this again has something to do with the prefixes...

User avatar
solitaire345
Peasant
Peasant
Posts: 88
Joined: 16 Jul 2008
Location: Lithuania, Vilnius

Postby solitaire345 » Aug 22 2011, 11:16

Try changing 'First Time' and 'Main Game Full Screen' to 0

User avatar
GreatEmerald
CH Staff
CH Staff
Posts: 3330
Joined: 24 Jul 2009
Location: Netherlands

Postby GreatEmerald » Aug 22 2011, 13:46

Now it says it can't find zmainmen.pcx and a few other bitmaps...

User avatar
solitaire345
Peasant
Peasant
Posts: 88
Joined: 16 Jul 2008
Location: Lithuania, Vilnius

Postby solitaire345 » Aug 22 2011, 14:22

I guess it's because in executable the file name is written Zmainmen.pcx and in lod it's ZMAINMEN.pcx. Try renaming the files so that their names are written in the same case.

User avatar
GreatEmerald
CH Staff
CH Staff
Posts: 3330
Joined: 24 Jul 2009
Location: Netherlands

Postby GreatEmerald » Aug 22 2011, 14:46

Could be, but I can't do that. MMArchive doesn't work correctly (crashes while trying to open LODs) and LODExtract doesn't list the commands for it. The PCX file itself is not in the Data directory.

Also noticed that the WOG main menu music is in Mp3 instead of being in MP3. :\

User avatar
solitaire345
Peasant
Peasant
Posts: 88
Joined: 16 Jul 2008
Location: Lithuania, Vilnius

Postby solitaire345 » Aug 22 2011, 14:54

download and compile binary editor. http://bedlinux.tripod.com/, open the LOD with it (run it from terminal with filename of LOD as a parameter) and rename all entries in table of contents.


Return to “Wake of Gods”

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 3 guests