Bugs in HV...

The new Heroes games produced by Ubisoft. Please specify which game you are referring to in your post.

Moderator: Moderators

User avatar
Cold Fingers
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 34
Joined: 15 May 2006
Location: Land Of HoMM aka Serbia

Bugs in HV...

Postby Cold Fingers » May 16 2006, 20:23

I haven't seen any similar topic, so here you go.Write all about bugs/misspelling you encountered while playing HV.
Let me start:
In Dungeon, description of advanced version of scout dweling says "...you can recruit scouts" and it shoud say assassins.
One of the buildings (also in Dungeon) has broken "build" animation, it doesnt fade in slowly, as other buildings do, it just plays the sound and after few seconds it just appears.

Also, few bugs with chat i encountered while playing HV in lan:
Sometimes when i enter battle chat log becomes totaly messed up or duplicates last said sentence several times etc.

User avatar
Wolfshanze
Marksman
Marksman
Posts: 407
Joined: 06 Jan 2006
Location: Florida, USA

Postby Wolfshanze » May 16 2006, 22:43

There's a building in the Sylvan town... I think Hunter's Lodge or something like that, which refers to "RANGERS"... which aren't in the game.

User avatar
ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster
Posts: 23260
Joined: 06 Jan 2006
Location: Now/here
Contact:

Postby ThunderTitan » May 16 2006, 23:03

RANGERS are the heroes of the Sylvan faction. The building is probably the Avenger special skill one.
Disclaimer: May contain sarcasm!
I have never faked a sarcasm in my entire life. - ???
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti

Alt-0128: €

Image

User avatar
Cold Fingers
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 34
Joined: 15 May 2006
Location: Land Of HoMM aka Serbia

Postby Cold Fingers » May 16 2006, 23:13

Wolfshanze wrote:There's a building in the Sylvan town... I think Hunter's Lodge or something like that, which refers to "RANGERS"... which aren't in the game.


lol :hail:

User avatar
Nebs
Conscript
Conscript
Posts: 243
Joined: 21 Apr 2006

Postby Nebs » May 17 2006, 1:56

Not sure if it's a bug really but...

When AI has two heroes close to me, and attacks, when that battle is over, another hero wont move. Even if I stay alive with just one scout, hero wont attack.

Also, AI when fighting against dungeon is a bit silly. Almost everytime protects shooters with almost every other critter. Doesn't matter if shooters are just scouts, still does the same. And vs dungeon...mmm, guess better for me, even though constant meteor shower animations could bore you. ;)

Biggest fumble from AI happened when I was necro, AI academy. It picks up Curse of the Netherworld scroll, and casts it in combat. Argh!

Also, quite trigger happy with Armageddon spell, but guess, it reckons it'll lose the fight, so to cause bigger casualities on my end.

User avatar
Ethric
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 4583
Joined: 27 Nov 2005

Postby Ethric » May 17 2006, 11:21

It's nice to have a serious thread about bugs, so please post only about percieved bugs and possible serious explanations for them. No lame spammings (you know who you are).
Last edited by Ethric on May 17 2006, 11:49, edited 1 time in total.
Who the hell locks these things?
- Duke

User avatar
Romanov77
Assassin
Assassin
Posts: 268
Joined: 06 Jan 2006

Postby Romanov77 » May 17 2006, 11:42

Not sure if it is a bug, but on maps with many trees, theres an unacceptable performance degradation to horrendous levels...
And with the passing of strange eons, even death may die.

H.P. Lovecraft - gentleman, writer and dreamer.

dreamhacker
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 1
Joined: 17 May 2006

Postby dreamhacker » May 17 2006, 12:20

I've noticed some items (like Helm of Chaos and Ring of Caution) lacks tooltip. Not sure if that is because it's not showing stats like Knowledge and such in tooltips, but still I think it should be regarded as a bug :P

Khelavaster
Peasant
Peasant
Posts: 80
Joined: 06 Jan 2006

Postby Khelavaster » May 17 2006, 13:01

Another one spotted.

The Tavern section where you can see other faction´s info (ex Thieves Guild) doesn´t seem to work properly. Here I had several Paladins but still the Priest was listed as "best creature" in my army. Also, are they sorted from left to right in terms of better to worse? Really a bit more care in the presentation would have gone a long way.

Khelavaster

User avatar
Cold Fingers
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 34
Joined: 15 May 2006
Location: Land Of HoMM aka Serbia

Postby Cold Fingers » May 17 2006, 13:02

dreamhacker wrote:I've noticed some items (like Helm of Chaos and Ring of Caution) lacks tooltip. Not sure if that is because it's not showing stats like Knowledge and such in tooltips, but still I think it should be regarded as a bug :P


Yeah i noticed that also, I mentioned it in another thread.It really is a problem.

User avatar
Cold Fingers
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 34
Joined: 15 May 2006
Location: Land Of HoMM aka Serbia

Postby Cold Fingers » May 17 2006, 13:17

One more thing:
In options screen there is "No eyecandies" option, so it would be logical that if u thick that box it would turn off the "eyecandies", but in the tooltip for that option it says:"Switch it on for more detailed and lovely picture or swith it off for better performance".Following simple logic, the option is "On" if it is ticked, so, as you can see, option name and tooltip are in conflict.

lucasidy
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 1
Joined: 17 May 2006

Postby lucasidy » May 17 2006, 18:01

i've found a 3 artifacts that haven't properties under the name but only names: Windstrider Boots, Cursed Waistband & Ring of Celerity

It is not a bug but i must mention it: the "very big" maps in H5 are as small as the "M" maps in H3,H4. XL maps in H3 i've played 6-7 day and now in H5 the very big ones 6-7 hours :( :( :(

And one more thing: Weeks of monsters spawn mobs in places that can't be reached

User avatar
UnderMind
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 9
Joined: 17 May 2006
Location: Northpole a.k.a Sweden

Postby UnderMind » May 17 2006, 21:51

ring of caution i think gives your army -1 but +4 or +5 defense.

ring of celerity gives your army +1 speed.

those two i know.

Now if someone else would like to fill in the other artifacts with the missing tooltips :O

It's very irritating to have artifacts but not knowing what they do.

HV Needs more tooltips!
:D

User avatar
Continuity
Scout
Scout
Posts: 190
Joined: 06 Jan 2006

Postby Continuity » May 17 2006, 22:23

"Sylvan" is misspelled as "silvan" in an event in Campaign map Inferno 3. There's also a lack of punctuation there. Also, the grammar is a bit wonky in some of those text-only events so far in the Inferno campaign.

User avatar
Malicen
Pixie
Pixie
Posts: 130
Joined: 06 Jan 2006
Location: Niš, Serbia

Postby Malicen » May 17 2006, 22:30

I do not know if anyone else had problems with initiative bar. It always showed the same ammount of units no matter how much there are left on the fiels (example: 1 vampire left to kill, on initiative bar it showed 13 - the starting number).
The prayers of the soul tend towards the helping angels discovering the griefs of the heart when pains are consuming it burning.

User avatar
Cold Fingers
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 34
Joined: 15 May 2006
Location: Land Of HoMM aka Serbia

Postby Cold Fingers » May 17 2006, 22:34

Hm, nope, i think that never happened to me...weird.

User avatar
Ethric
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 4583
Joined: 27 Nov 2005

Postby Ethric » May 17 2006, 22:48

Ethric wrote:It's nice to have a serious thread about bugs, so please post only about percieved bugs and possible serious explanations for them. No lame spammings (you know who you are).


DaemianLucifer, Thundertitan, it was you two I referred to there so stop it.
Who the hell locks these things?

- Duke

User avatar
asandir
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 15481
Joined: 06 Jan 2006
Location: The campfire .... mostly

Postby asandir » May 18 2006, 1:22

I've got three problems, the first is some distorted bass drum beats (i think), audible unless sound volume turned off, music volume okay and no distortion - playing on logitech 5.1 speakers, integrated sound on ASUS A8N-E which from memory uses the AC97 codec ...

also, and a lot more worrying is that the first time i tried to play the game, double click shortcut on desktop, got the spinning disc for quite a while then got error mesg which basically stated no orig disc found .... WTF???!!! im running deluxe ed bought from eb games?? second time (after open and close of dvd drive) clicked play from autorun screen and worked okay, then this morning had the same thing, No orig disc found on first try (dbl click from desktop) and then worked second time alos using dbl click from desktop, did not open and close dvd drive

thirdly whenever i try to split a stack the game hangs when i hold the shift key down ... for several seconds, tried again this am and wasn't quite so bad, but definate choppiness when i try, and sometimes it refuses to acknowledge the shift key for spilting and moves whole stack

anyone else have these?

User avatar
Kalah
Site Admin
Site Admin
Posts: 19998
Joined: 24 Nov 2005

Postby Kalah » May 18 2006, 1:32

Linking to the official bug forum.

User avatar
asandir
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 15481
Joined: 06 Jan 2006
Location: The campfire .... mostly

Postby asandir » May 18 2006, 1:45

cheers Kalah


Return to “Heroes V-VI”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests