Patch 1.3 and Editor Now Available

Discussions about the latest news in the Might and Magic community.

Moderators: Moderators, Celestial Heavens Staff

User avatar
Sir Charles
War Dancer
War Dancer
Posts: 356
Joined: 06 Jan 2006
Location: Houston, TX
Contact:

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Sir Charles » Sep 13 2006, 23:13

After 8 towns it gives you a warning message. But it does allow you to add more than 8 towns. UT just posted a screenshot showing a quickly made map with 9 towns on it. It works fine.
Calvin: "Weekends don't count unless you spend them doing something completely pointless."

User avatar
Corelanis
War Dancer
War Dancer
Posts: 359
Joined: 20 May 2006

Postby Corelanis » Sep 13 2006, 23:15

yea i just made one myself to, also the thing about 8 town wins is also false.

User avatar
Sir_Toejam
Nightmare
Nightmare
Posts: 1061
Joined: 24 Jul 2006

Postby Sir_Toejam » Sep 13 2006, 23:41

anybody else have problems getting the command console to appear in game?

checked my cfg files and they seem to be set up correctly, but the tilde key no longer opens the command console.

User avatar
asandir
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 15481
Joined: 06 Jan 2006
Location: The campfire .... mostly

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby asandir » Sep 14 2006, 0:21

well, i'll be taking a look at this tonight .... i hope it's worth it since im gonna be moving up from 1.1 all the way to 1.3
Human madness is the howl of a child with a shattered heart.

User avatar
Sir_Toejam
Nightmare
Nightmare
Posts: 1061
Joined: 24 Jul 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Sir_Toejam » Sep 14 2006, 1:02

Ok, the fix for the console is posted in the "1.2 cheats" thread over in the main forum (hattip to Joe).

Open the 'input.cfg' in NotePad, and add the line

bind show_console '`'

just beneath the

bind confirm_action 'NUM_ENTER'
-line"

This information is from the below thread at the official forum:

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/ ... 020284/p/2



I tested the mods we have with the new patch, and find the same issue as with 1.2. so far, just updating the dates on the mods makes them work again, just like with 1.2.

I've already uploaded a fixed version of the sev mod.

J_C_Denton1
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 8
Joined: 12 Sep 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby J_C_Denton1 » Sep 14 2006, 12:39

Oh my... It says 2 days & 20 hours to download the patch

Nebo
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 7
Joined: 14 Sep 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Nebo » Sep 14 2006, 12:49

I know most everyone's checking out the editor and has comments about that; but, I want to whine about two things that have been present since 1.0 and noone seems to have ever mentionned them:

One, the wait command 'w' _still_ isn't a button on the lower-right combat menu. I mean why can't it be added, or at least replace 'flee'. Who needs a hot button for 'flee' - just make it 'f' or whatever.

Two, the issue with the hero trade screen is still present. If you haven't experienced this, here it is: If a hero with more than 10 artifacts in his backpack initiates a trade with another hero, then the 11th and on artifacts are unaccessable (the right scroll arrow doesn't work for the left-hand/initiating hero). You can avoid this by moving artifacts you want to trade into the 1 through 10 slot prior to the trade or reverse the order of which hero initiates the trade (as the second hero's right scroll button always works). However this is annoying and should have been fixed by now.

Quite frankly, the wait issue annoys me so much, I was wanting that fixed more than an editor...don't get me wrong, I _really_ wanted the editor, but come on guys!

User avatar
LindaG
Scout
Scout
Posts: 163
Joined: 06 Jan 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby LindaG » Sep 14 2006, 12:53

@ Sir_Toejam: I have no idea how to change the date and repak a mod. Will reinstalling it serve the same purpose?

User avatar
Sandro123
Pixie
Pixie
Posts: 105
Joined: 05 Feb 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Sandro123 » Sep 14 2006, 14:30

I have already downloaded it and I can say the map editor looks great, but how easy it is to work with is another question... And ,alas, my computer is too slow for it(3-4 seconds of lag just to move a town from some place to another)

it will take a bit of getting used to, but still, it is something.

I am currently working on map, but it is mostly a test map to try out what the editor can do. Nevertheless, I will produce a map in a couple of weeks(at least I hope it will be that soon).

Still haven't tried the other features.

User avatar
Kalah
Site Admin
Site Admin
Posts: 20020
Joined: 24 Nov 2005

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Kalah » Sep 14 2006, 16:39

Well, it sure looks like a proper editor to me... I'm sure the fans will be able to do something with this.
In War: Resolution, In Defeat: Defiance, In Victory: Magnanimity, In Peace: Goodwill.

User avatar
Orfinn
Round Table Hero
Round Table Hero
Posts: 3325
Joined: 06 Jan 2006
Location: Norway

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Orfinn » Sep 14 2006, 17:11

????????All seems plaesed over this??? this gotta be worth downloading, finally here it is!! mead to everyone...and fan made maps!!!

User avatar
hein321
Peasant
Peasant
Posts: 54
Joined: 23 May 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby hein321 » Sep 14 2006, 21:27

aye this patch seemed to fix my speed problem game is now super fast in combat mode faster than homm3 and homm4.

User avatar
Nebs
Conscript
Conscript
Posts: 243
Joined: 21 Apr 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Nebs » Sep 15 2006, 0:24

Grrr. Annoying bug appeared. Losing troops you don't fight with on battlefield. :/

User avatar
kingcranium14
Peasant
Peasant
Posts: 81
Joined: 30 Aug 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby kingcranium14 » Sep 15 2006, 3:14

didn't fix ENOUGHT!!

sylvanllewelyn
Pixie
Pixie
Posts: 110
Joined: 11 Jun 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby sylvanllewelyn » Sep 15 2006, 5:04

Is there an option to DISABLE the hotkey for the flee button? It's a decision that you don't make often, and an accidental key would be fatal.

User avatar
Wurtzel
Scout
Scout
Posts: 155
Joined: 06 Jan 2006
Location: Perth Australia

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Wurtzel » Sep 15 2006, 5:36

There's no real need for it, as even if you did accidently press it, you still get a requestor pop up to confirm it... In other words a double "accidental" key press is highly unlikely...
I THINK SO THEREFORE I AM

Falsted
Pixie
Pixie
Posts: 125
Joined: 06 Jan 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby Falsted » Sep 15 2006, 8:29

"didn't fix ENOUGHT!!"

LOL!

User avatar
Sir_Toejam
Nightmare
Nightmare
Posts: 1061
Joined: 24 Jul 2006

Postby Sir_Toejam » Sep 15 2006, 9:57

I have no idea how to change the date and repak a mod. Will reinstalling it serve the same purpose?


you just need to open the .pak file with winzip or winrar, then open the files inside the pak with a text editor and then make a small change (like add a space, then remove it), save the file, then repack as a .pak file using "store" with winzip or winrar.

the idea is, you just need to update the date stamp on the files inside the mod, as the game uses whatever it considers the most recent.

no, reinstallation of the mods will not fix this by itself.

hein231
Leprechaun
Leprechaun
Posts: 21
Joined: 10 Jun 2006

Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby hein231 » Sep 15 2006, 10:59

i have tested all the mods with patch 1.3 you can even leave them installed it will still be well functioning after the patch

User avatar
LordErtz
Demon
Demon
Posts: 348
Joined: 07 Jun 2006
Location: Philadelphia, PA

Re: Patch 1.3 and Editor Now Available

Postby LordErtz » Sep 15 2006, 11:47

hein231 wrote:i have tested all the mods with patch 1.3 you can even leave them installed it will still be well functioning after the patch



Not for me, or the majority of us.


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests